Sådan får du en bedre nattesøvn

12 april 2022 Marie Pedersen

advertorial

Vi hører det igen og igen. God søvnhygiejne er vejen til et bedre liv. Ja, der er nærmest ikke grænser for, hvor mange fordele der er forbundet med god nattesøvn. Men hvorfor er det så vigtigt? Læs med her, og find ud af, hvordan søvn gavner din krop og dit sind, samt hvordan du kan forbedre din nattesøvn.

Kroppen restituerer

Det er forskelligt hvor mange timers søvn, vi har brug for. Voksne mennesker har som udgangspunkt brug for 7-9 timers søvn, for at give kroppen de bedste forudsætninger for at restituere. I løbet af dagen bruger vi både vores muskler og vores organer, og de har brug for en pause og restituere. Det foregår om natten, når vi sover. Derfor er det vigtigt at få nok søvn om natten. 

senge

Veludhvilet og klar til dagen

Når du har sovet godt om natten, er du også mere oplagt og klar til at udføre opgaver eller arbejde i løbet af dagen. Defor kan en god nattesøvn også være med til at give mentalt overskud i løbet af dagen. Du vil højst sandsynligt opleve, at det er nemmere at være “på” i løbet af en hel arbejdsdag.

Tips til at forbedre din nattesøvn

Du kan selv gøre meget for at komme ind i en god rutine, når det gælder søvn. Først og fremmest er senge vigtige for vores nattesøvn. Sover man i en seng, der er for hård eller for blød, kan det påvirke vores søvn. Vær også opmærksom på temperaturen i rummet, hvor du sover.

Der skal hverken være for koldt eller for varmt, når du skal sove. Det er dog en god idé at lufte ud inden du går i seng. Prøv at minimere skærmtiden inden sengetid, og hold dig helst fra koffein fra ca. midt på eftermiddagen, da du riskerer at have svært ved at falde i søvn om aftenen.

Flere Nyheder