Hvornår får man lavet en tandkrone?

21 juli 2020 Cecilie Mortensen

Tandlægebesøget kan byde på lidt af hvert – og med det menes der, at der er mulighed for at få hjælp til mange forskellige ting. Og heldigvis for det, for når det kommer til vores tænder, så kræver det, at man kommer i ekstra gode og erfarne hænder, når man har en udfordring, tandlægen skal hjælpe med. Spørgsmålet er selvfølgelig bare, hvordan tandlægen vil hjælpe en, hvis man er så uheldig, at en tand er knækket? Lad os prøve at se på dine muligheder. 

Hvordan laves din knækkede tand?

Når en tand er knækket af den ene eller anden årsag, så er en god mulighed en tandkroen. Men det kommer helt an på, hvilken stand tanden er i, og hvor meget den skal “beskyttes” for ikke at knække yderligere. Hvis det derfor vurderes, at der er stor sandsynlighed for, at tanden vil knække mere, end den allerede er knækket, så vil en tandfyldning være noget, man skal holde sig fra. Denne løsningen vil nemlig ikke være holdbar i længden. Derimod kan en tandkrone være det perfekte match. 

Muligheder med en tandkrone

Med en tandkrone kan man genskabe en tand, så den visuelt kommer til at stå flot igen. Og her er det klart, at kravene vil være højere til en tandkrone, som er meget synlig i ens smil versus en tandkrone, som er bagerst i munden. Som du måske også kan fornemme, så er der mulighed for, at en tandkrone kan komme til at stå flot ved siden af de tænder, du har i forvejen, så den også kommer til at ligne dem mest muligt. 

Få lavet en tandkrone i Århus

Hvis du skal have lavet en tandkrone i århus, så finder du flere dygtige tandlæger, som kan hjælpe dig. Det er bare med at søge efter de muligheder, der er i dit lokalområde.

Flere Nyheder