Guide til et bedre indeklima

22 december 2019 Lotte Hindsberg
Guide til et bedre indeklima

Et godt og sundt indeklima er vigtigt for helbredet og også boligen, der ellers kan risikere at få skimmelsvamp, hvis der er for meget fugt. Herunder kommer der en lille guide til, hvordan du kan vedligeholde eller forbedre indeklimaet. En god start er at sikre sig, at der er et godt ventilationssystem i boligen. F.eks. et ventilationssystem fra Duka, og så lufte ud mindst 2 gange om dagen i 5-10 min. Der skal være gennemtræk. 

Sørg for at dørene i huset står åbne i løbet af dagen. Især ind til sove- og børneværelserne, da der her i løbet af natten dannes en masse C02, som kan være sundhedsskadelige. 

Drop tobakken og de hyggelige stearinlys

Langt de fleste forurenede partikler der findes i boligen, er nogle vi selv er skyld i. Madlavning samt rygning og levende stearinlys er især skyld i, at man kan have et dårligt indeklima. Det er derfor vigtigt, at der efterfølgende luftes godt ud, når der har været gang i gryderne og de hyggelige stearinlys har været tændt. Det samme gør sig gældende med en brændeovn. 

Husk den regelmæssige rengøring

Regelmæssig rengøring sikre, at gammel støv og bakterier ikke får fat og det er med til at mindske risikoen for allergi og andre former for luftvejssygdomme. Skimmelsvamp og husstøvsmider, der kan være en af årsagerne til allergi eller astma, stortrives i et fugtigt indeklima. Det er derfor udover den regelmæssige rengøring vigtigt, at undgå at tørre tøj indendørs og huske at lufte ud efter badning. Det anbefales at døren til badeværelset holdes lukket under og efter badning, så fugten ikke kommer ud i boligens andre rum. Åben i stedet et vindue eller tænd for ventilationssystemmet. 

Da kemikalier også kan være medvirkende til et dårligt indeklima, anbefales det at der bruges miljøvenlige rengøringsmidler og skal der bruges kemikalier at det enten foregår udenfor eller kun i meget begrænset omfang. 

Flere Nyheder