Få flere tilbud på gulvafslibning

31 januar 2021 Lotte Hindsberg

Hvis du har brug for at få afslebet dit trægulv, enten i forbindelse med en flytning eller fordi det nu er blevet så grimt og slidt at en gulvafslibning er nødvendigt, anbefales det, at du får et professionel gulvafhøvlingsfirma til at afslibe dit gulv. Forskellen prismæssigt på at leje en maskine og køb af sandpapir og så på at få en professionel til at gøre det er minimal. Gulvafslibning er et hårdt og tidskrævende arbejde.

Inden du siger ja til et firma er det en god ide at starte med at undersøge markedet grundigt og bede mindst 3 forskellige firmaer om et tilbud. Ved at indhente flere tilbud sikre du dig ikke alene at du ikke ved et uheld har kontaktet den dyreste, men også at du heller ikke har kontaktet de absolut billigste.

Selvom ingen selvfølgelig har lyst til at betale for meget, er der også en stor risiko for at hvis du betaler for lidt, at virksomheden ikke har tid til at udføre jobbet ordentligt og du ender med at stå med et halvfærdigt gulv, som måske i værste tilfælde er fulde af ødelæggende ridser.

Vedligeholdelse af dit nye gulv

Inden du tager dit ny afslebet gulv i brug er det vigtigt at du enten får lakeret gulvene eller få dem behandlet med lud eller brun sæbe. Det skal have mindst 3 gange, så træet er godt mættet. 

Efterfølgende kan du vaske det efter behov. Det er en god ide ikke at gå på gulvet med sko, især hvis du gerne vil have at det forbliver pænt længe. 

Har du et gulv der er behandlet med sæbe, kan du fra tid til anden hvis du syntes at det er meget beskidt give gulvet en omgang med specielfremstillet sæbe, der efterlader gulvene uden sæbe, men også uden snavs. Efterfølgende skal du igen give dem sæbe 3 gange for ikke at ødelægge gulvet.

Flere Nyheder